Opis produktu
Żurek to jedna z ulubionych zup Polaków. Podaje się go często na hucznych imprezach, a prawdziwym hitem różnych spotkań okolicznościowych czy wesel, zawsze jest żurek podany w charakterystycznym chlebku. Żurek Winiary sprawdzi się zarówno do zwykłego, codziennego obiadu, jak i na takie specjalne okazje.
Składniki
- › mąka żytnia 32,1%
- › mąka pszenna
- › odtłuszczone mleko w proszku 14,9%
- › sól
- › skrobia ziemniaczana
- › suszone warzywa 3,9% (czosnek, cebula)
- › cukier
- › wędzony tłuszcz wieprzowy
- › kwas (kwas cytrynowy)
- › ekstrakt drożdży
- › aromaty (z glutenem)
- › majeranek 0,7%
- › przyprawy
- › aromat dymu wędzarniczego
Sposób przygotowania
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.